Projekt Styrk din hjerne er en vifte af tilbud til folk, der er begyndt at få hukommelsesudfordringer.
Projektet er et samarbejde mellem DBF, Lolland kommune og frivilligcenter Lolland om at indbyde borgere og lokalsamfund på Lolland i at deltage i udvikling af nye aktivitetstilbud for sig selv og andre for at forebygge demens og styrke hjernen.
Den anonyme telefonrådgivning kan benyttes mandag og torsdag kl 15-17. Ring på tlf 71 99 71 12 og få en snak med en frivillig om dagligdags problemer, hvis du er begyndt at få hukommelsesudfordringer. Målgruppen er folk under 67 år samt ny-diagnosticerede med demens og deres pårørende.
Cafe Liv & Glæde i Nakskov er åben den anden tirsdag i måneden, og Cafe Liv & Glæde i Maribo er åben den tredje tirsdag i måneden. Begge arrangementer foregår på frivilligcentrene i Lolland kommune. Tilbuddet er til folk over 60, der har hukommelsesudfordringer, samt deres pårørende. I cafeen oplever man socialt samvær, foredrag, film, udflugter mv. Der er plads til 8-12 deltagere hver gang.
Sidste nyt er Styrk din hjerne-klub, som slog dørene op den 4. februar. Dette tilbud retter sig mod alle, der gerne vil holde hjernen frisk. Det tilbyder vi forskellige input til, f.eks. er der program med Vestlollands Visevenner, digte, sange, brætspilscafé, historier, bongotrommer og meget andet – alt sammen aktiviteter, som kan være med til at modvirke symptomer på hukommelsesudfordringer. Der er klub den første mandag i måneden i Maribo og den tredje mandag i måneden i Nakskov. Klubben holder til på frivilligcentrene begge steder kl. 16-18.Ved det første arrangement var 13 deltagere mødt frem til en glad eftermiddag med kaffe, kage og sang og musik.
Tirsdag 29. januar havde vi fornøjelsen af et arrangement med hjerneforsker Peter Lund Madsen i Nakskov teatersal med overskriften Hjernen og demens. Her deltog omkring 350 mennesker til et både lærerigt og bestemt ikke kedeligt foredrag. Vi, medarbejdere i projektet, havde pakket 450 goodie-bags med diverse foldere/materialer om, hvad projekt Styrk din hjerne har at byde på, dels fra Den Boligsociale Fond og dels fra kommunens tilbud. Vi havde også lavet en lille pixibog med ”5 gode råd for at styrke din hjerne og minimere risikoen for demens” – den kom også i goodiebacken. Et rigtig godt arrangement.

Projektet er ophørt.